Subaru Impreza GC8 & RS Forum & Community banner

1 - 19 of 19 Posts

·
Registered
Joined
·
45 Posts
Discussion Starter #1
I just got the dreaded CE light on my way home tonight. I brought my car in a few days ago to the dealership because of some rattling underneath. They ended up having to remove the cam belt "for repair". Could they have screwed the timing up? It's been REALLY cold the last few days here too (5-20 degrees), could that have an effect as well? I'm calling the dealer tomorrow, but I'd love to hear suggestions.
 

·
Registered
Joined
·
597 Posts
One day I kept getting a CE light.
I checked the gas cap and it was loose.
It didn't go away until I turned off/on the engine
a few times. Hopefully it's a simple
as that for you.
 

·
Registered
Joined
·
45 Posts
Discussion Starter #3
Thats right! I totally forgot about that! I just checked it and it was a little loose. Hopefully that's all it is. I'm still gonna check out the dealer though and be sure. thanks!
 

·
Registered
Joined
·
45 Posts
Discussion Starter #4
CRAP!!!!

I don't think it's a loose gas cap anymore. The whole car shakes when I hit 45 mph. Here's the story. CE light comes on last night. I checked the gas cap this morning which might have been loose. Driving later today on my lunch break (to pick up my new ver 6 wing:biggest: ) I noticed it was a little jittery, but I passed it off as icy and bumpy roads. Not 5 minutes into my drive home tonight, it starts shaking pretty bad. To be sure the dealership tightened the lugs on, I checked 'em and they're ok. Still shaking, pulled over again and knocked off all the road ice that built up over the last few days from the wheel well to be sure. That "seemed" to help, but not really. As long as I kept the speed under 45 and kept the RPM's low (I don't know if the RPM's helped or not, but I wasn't taking chances) it was ok. On the home stretch I took it up again and it didn't start to really shake until about 55 although it did shake some at 45. Any thoughts? My scooby is sick for the first time!:whine: :whine: :whine:
 

·
Registered
Joined
·
136 Posts
same thing happend to me..

Turned out to be some crazy ass mud up in my wheel well.. far in.. making it somewhat difficult to see.

Damn dude, I hope your sick scooby starts feeling better. :(
 

·
Registered
Joined
·
250 Posts
Is it a shake of more of a jerking like it's not getting enough power. I had my CE light come on when I first got my car, the O2 sensors was toast.
 

·
Registered
Joined
·
45 Posts
Discussion Starter #8
It's definitely shaking. I thought about the O2 sensor as well...I do have a 2000, and that's the model year for bad sensors. Oh well, at least I was able to borrow my friend's Protege for tomorrow till I can get to the dealer. I looked at it with one of my friends tonight, but it's too damn cold to be out there for too long. It's right around 0 degrees right now. I'll post back on Monday when I take it in.
 

·
Registered
Joined
·
53 Posts
Does it feel like the car is misfiring at all? Like one or more of the cylinders isn't firing at all or isn't firing when it should? How does it idle? Is it making any noises out of the ordinary when it starts shaking, or before that?
 

·
Premium Member
Two Mini Coopers!
Joined
·
10,629 Posts
Any snow or ice on the insides of your rims? That will cause a high-speed shake like that...

Or, if someone does not like you and put water in your tires (through the air stem) and the water froze inside your tires, then you will also get a shake. Bizarre, but a proven revenge technique!
 

·
Registered
2004 Forester XTi
Joined
·
1,005 Posts
Sounds like someone in here got revenge on some innocent people... I'm not pointing any fingers... :lol:
 

·
Registered
Joined
·
45 Posts
Discussion Starter #12
weeellll, now I'm thinking that it might be what mistaRS said. I drove my friend's Protege to work today and it did the EXACT same thing at about 65 mph. After the car sat in the sun, it might have loosened some of that crap out because it drove totally fine on the way back. I'm gonna try it tomorrow morning before I take it in. Hopefully I'll install my wing too and get some pics posted;)
 

·
Registered
Joined
·
45 Posts
Discussion Starter #13
Well, the CE light turned out to be the gas cap and the shaking was indeed ice built up deep in the wheel well. I got the wing on but it doesn't match very well. F***ing Maaco. It looked good in the shop and seemed to match well. What do you guys think? Keep it or sell it and write it off as a learning experience? I'll try and post pics soon. The server keeps telling me I have an invalid file type no matter what I use
 

·
Premium Member
Two Mini Coopers!
Joined
·
10,629 Posts
File uploads are disabled until PHP comes out with a security patch for my server... there's a post on the top of each thread... sorry! :(
 

·
Premium Member
Two Mini Coopers!
Joined
·
10,629 Posts
BoulderSuby said:
Are some people allowed to upload? I thought I saw new pictures as late as last night:confused:
No, no one ( not even me! :D ) can upload. BUT, you can still link to an image that is hosted on another server, by using the vBulletin Image code button (says "IMG" on one of the buttons above the text area where you post text. So you can go like this:

[ IMG ] http://www.rs25.com/_Photos/DMSImages/P2160317.JPG [/IMG]

which comes out like this (if you leave the spaces out of the IMG tags!)



So for now, that works. :)
 

·
Registered
Joined
·
597 Posts
I'd like to see a picture of your v.6 wing.
I went ot a meet this weekend, and somebody
had a replica v.6. I was surprised because the angle
of the wing was really steep. I heard that the v.6 wing was
steeper than the v.5, but not that much steeper :confused:
 

·
Registered
Joined
·
45 Posts
Discussion Starter #19
It's pretty steep. It looks best when you look at it from an angle from in the front of the car. From the back I'll admit it looks a little, for lack of a better word, confusing. I think I'm gonna wax it tomorrow and see if the color looks a little deeper. Worth a shot.
 
1 - 19 of 19 Posts
Top