Subaru Impreza GC8 & RS Forum & Community banner
1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
41 Posts
Discussion Starter · #1 ·
ok so about 2 months before now i put in the borla replica headers and no probs now today on way to work i get a p0131 code for the front o2 sensor low input. whats the deal do i have to get a wide band o2 sensor now that i swapped the headers? i doubt its the sensor i just put this one in less than a year ago. any input on what to do first to check this problem?:bonk:
 

·
Registered
Joined
·
41 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Ok well i noticed today and observed after getting rid of the DTC that while im on the gas before the dtc comes back im in closed loop and then when i let off gas and am on decel it goes back to open loop and the dtc comes back and stays in open loop? Bad sensor?
 

·
Registered
05 rs 04 wrx 05 sti all black
Joined
·
1,929 Posts
Wow how similar to my problem. I just had to drop my headers to install a front swaybar and now have the same cel. I wonder if a exhaust leak my have caused it, as I didnt replace the gaskets... hmm. Im thinking mine may be a bad sensor, I do have 60,000 miles on it and the exhaust doesnt sound like I have a leak. Friggin O2 sensors, they sure can be sensitive little bastards.
 

·
Registered
2000, 2.5RS, STM
Joined
·
163 Posts
Wow is this very common with UEL borla reps? Or is it more un-luck of the draw?

Also, Lanz0r, you mentioned wraping headers would work preventing cel, would powder coating work?
 
1 - 5 of 5 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top