Subaru Impreza GC8 & RS Forum & Community banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
2000 Impreza Sedan
Joined
·
1,238 Posts
Discussion Starter #1
SO i took my whole tubo kit and controllers off of my 2002 RS as I recently purchased a 2000 rs as well (which is going to be my project car) and when I took out the map sensor and everything else that was attahced to the ECU, I got a bunch of OBD II codes. I never had them before and I reset the ECU a few times, but nothign helped. The bigges thing is my idle, it bounces up from 600~1300 a few times then goes down to about 500 and sometimes dies. Ity also sounds like I have somea really wild cams thoughout all of this, much like the sound of a Harley motorcycle. Any way from me to adjuct the idle? I have also posted all the the codes:

P0500 Speed Sensor A malfunction
P1540 Manufactor cnotrolled vehicle speed, idle control, and auxilary inputs
P1510 same as above
P1590 same as above
P1591 same as above
P1518 same as above
P1501 same as above
P0512 Starter singal circuit
P0107 MAP/BARO circuit input low
P0037 HO25 Bank 1 Sensor 2 Heater Circuit Low

Any way to help solve these would help me a lot!
 

·
Registered
2000 Impreza Sedan
Joined
·
1,238 Posts
Discussion Starter #2
Also here's, the list of mods on the engine curently: forged pistons/rods, rally tek spark plug wires, NGK plugs, CAI, catless, no 2nd O2 sensor (all the O2 codes...), unorthodox racing pulley set, no ac..
 

·
Registered
2000 Impreza Sedan
Joined
·
1,238 Posts
Discussion Starter #3
I disconnected the 2 green plugs under the driver side dash, which I don't know why were plugged together, and it erased all the codes but 3 and didn;t fix the idle problem:
1510 Manufactorer controlled vehicle speed, idle control, and auxilary inputs
1510 with a PD on the side...
1112 Manufactorer fual and air meter
 
1 - 3 of 3 Posts
Top