silverton's RS-T [now with smaller pictures, sorry!] - Page 6 - Subaru Impreza GC8 & RS Forum & Community: RS25.com
 
Private Support i-Trader Ratings Become a Vendor Rules for VendorsModsUsers Contact
Subaru Impreza GC8 & RS Forum & Community: RS25.com
gc8 RSS GC8 Facebook Subaru GC8 Twitter Subaru YouTube Channel Subaru Sticker
 
Login below or Register Now
Register Mark Forums Read FAQ Advertise
Go Back   Subaru Impreza GC8 & RS Forum & Community: RS25.com > >
silverton's RS-T [now with smaller pictures, sorry!]
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-08-2018, 05:22 AM   #51
danscomp
2.2L
 
Join Date: Dec 2011
Trader Rating: (0)
Posts: 144
Default

How much boost are you running with the 280cc's?

I max'd out my 440's on 9psi....
danscomp is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-08-2018, 12:12 PM   #52
silverton
2.0L Turbo
 
Fav Mod: turrrrrbbbbooooo
Join Date: Aug 2012
Location: Burien, WA
Trader Rating: (0)
Posts: 1,067
Default

Quote:
Originally Posted by danscomp View Post
How much boost are you running with the 280cc's?

I max'd out my 440's on 9psi....
I upgraded from the 280's after my second motor melted a piston. Come to find out the waste gate couldn't open, but I had bought DW 650's before finding that out. Sent them off to be cleaned and they averaged 643. At 10 pounds with the 650's I'm between 30-40% DC. 9 pounds sounds too low for 440's, especially since the 280's are said to be good for 5.
__________________
2001 STM AutoMagic - boost for as long as I keep my foot down
silverton is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2018, 12:42 PM   #53
George.of.the.Jungle
Baby❤Daddy
 
George.of.the.Jungle's Avatar
 
Fav Mod: BOOOOOOST!!
Join Date: Aug 2002
Location: Charleston, SC
Trader Rating: (75)
Posts: 27,807
Default

pssssssh. i'm at 9 with the 280's. (assuming the red/silver tops are 280's)
__________________
friends dont let friends put stupid GD scoops on their first gen car.
George.of.the.Jungle is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2018, 12:57 PM   #54
silverton
2.0L Turbo
 
Fav Mod: turrrrrbbbbooooo
Join Date: Aug 2012
Location: Burien, WA
Trader Rating: (0)
Posts: 1,067
Default

Quote:
Originally Posted by George.of.the.Jungle View Post
pssssssh. i'm at 9 with the 280's. (assuming the red/silver tops are 280's)
George over here making low key turbo noises. Yeah, I was thinking the 280's were good for 7 or 8 if you're happy running them near 100%. I wouldn't do any track days where your WOT a lot, but doing a pull every now and again when that 1.6L vtec bro wants to flex on you probably won't hurt anything. I do not know of these red/silver tops you speak of, they Subaru?
__________________
2001 STM AutoMagic - boost for as long as I keep my foot down
silverton is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2018, 01:06 PM   #55
George.of.the.Jungle
Baby❤Daddy
 
George.of.the.Jungle's Avatar
 
Fav Mod: BOOOOOOST!!
Join Date: Aug 2002
Location: Charleston, SC
Trader Rating: (75)
Posts: 27,807
Default

yeah. oe, 98RS/22e, and by red/silver i mean like a garnety color and a light gray.
__________________
friends dont let friends put stupid GD scoops on their first gen car.

Last edited by George.of.the.Jungle; 02-08-2018 at 01:08 PM..
George.of.the.Jungle is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2018, 01:27 PM   #56
silverton
2.0L Turbo
 
Fav Mod: turrrrrbbbbooooo
Join Date: Aug 2012
Location: Burien, WA
Trader Rating: (0)
Posts: 1,067
Default

I know my 280's were a grey color. a 98RS doesn't have air assist though correct?
__________________
2001 STM AutoMagic - boost for as long as I keep my foot down
silverton is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2018, 01:32 PM   #57
George.of.the.Jungle
Baby❤Daddy
 
George.of.the.Jungle's Avatar
 
Fav Mod: BOOOOOOST!!
Join Date: Aug 2002
Location: Charleston, SC
Trader Rating: (75)
Posts: 27,807
Default

right. iirc, the 25D ones i have are reddish, and the 2.2 ones i have are grey.
__________________
friends dont let friends put stupid GD scoops on their first gen car.
George.of.the.Jungle is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2018, 09:04 AM   #58
silverton
2.0L Turbo
 
Fav Mod: turrrrrbbbbooooo
Join Date: Aug 2012
Location: Burien, WA
Trader Rating: (0)
Posts: 1,067
Default

I feel pretty daft for taking this long to figure it out. Air assist is only on for cold start, the solenoid turns off at around 140F coolant temp, this also means I've had the emanage's auto tune feature enabling too soon. Figured that out last week and have been driving it around. Funny how I've built all these motors the same but they all are a bit different as I figure out the tuning. My pops last night said "This sounds better now than it has in years". It's almost to the point I'd trust someone else to drive it!

I know in a previous post I didn't like 0.60ms but that is what I'm currently running, this is also after adjusting the autotune feature to turn on later, as I am still running without the factory O2 sensor plugged in. With 0.70ms I would get 180-200 miles to a tank of gas and the transmission shifted...mushy. At 0.60ms... I haven't had to get gas yet and I'm at 170miles with about 1/3rd remaining and the transmission shifts fast and sharp. It is also over its case of off idle stumbles. Hit the gas and the car takes off! First gear is almost useless and it makes some cool noises on the shift in to the second.

I have a 3psi wastegate, bov spring adjustment is hand tight, and it still builds 8psi. I think the divorced wastegate can't flow enough. I know 8psi should be safe, as I had the last setup running 10 for a few months and that was on a bad tune.
__________________
2001 STM AutoMagic - boost for as long as I keep my foot down
silverton is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2018, 08:06 AM   #59
silverton
2.0L Turbo
 
Fav Mod: turrrrrbbbbooooo
Join Date: Aug 2012
Location: Burien, WA
Trader Rating: (0)
Posts: 1,067
Default

Finally did some data logging. Something weird that isn't new, as I see it in an older data log as well. At idle the timing oscillates between 15 and 20 degrees advance and when I get on throttle it drops to 0 or less, and then seemingly returns to normal until it's back at idle. So really pinging TerryJr or anyone else that might have some insight.. I've replaced the cam, crank, and coolant temp sensors. I'm thinking either Throttle or Knock sensors next..

7 times a second, 15,20,15,20,15,20,15 every second.
__________________
2001 STM AutoMagic - boost for as long as I keep my foot down
silverton is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2018, 05:00 AM   #60
MSRTom
Premium Member
 
MSRTom's Avatar
 
Fav Mod: External HG leak
Join Date: Nov 2010
Location: Charleston, SC
Trader Rating: (1)
Posts: 314
Default

I'm chasing an intermittent timing retard condition as well. I've got a bad afterfire after coasting, and I think I've narrowed it down to it pulling timing. I need to log more parameters to see what's going on.
__________________
Charleston Subacrew: Hero Deep
MSRTom is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright © 2019 VerticalScope Inc.
Designed & Powered by Domain Architect