Alter's RS project - Page 7 - Subaru Impreza GC8 & RS Forum & Community: RS25.com
 
Private Support i-Trader Ratings Become a Vendor Rules for VendorsModsUsers Contact
Subaru Impreza GC8 & RS Forum & Community: RS25.com
gc8 RSS GC8 Facebook Subaru GC8 Twitter Subaru YouTube Channel Subaru Sticker
 
Login below or Register Now
Register Mark Forums Read FAQ Advertise
Go Back   Subaru Impreza GC8 & RS Forum & Community: RS25.com > >
Alter's RS project
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-02-2014, 12:53 PM   #61
alter_
2.7L
 
Car: 1998, RS, Rally Blue 2.0 EJ20K
Fav Mod: JDM EJ20k swap
Join Date: Aug 2012
Location: Madison,WI
Trader Rating: (2)
Posts: 343
Default

Finally got the new radiator. Here is a look at the old one.


old vs new

alter_ is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-02-2014, 01:44 PM   #62
da5dime
3.3L
 
Fav Mod: CA Legal 207 w/ 6 Gears
Join Date: May 2010
Location: Simi Valley, CA
Trader Rating: (25)
Posts: 813
Default

I don't see a problem with the old one?!?!

Just J/K good luck with the cooling!
__________________
Burzinski: Watch it! Stop donating to cancer research and "awareness"!
da5dime is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2014, 02:37 PM   #63
alter_
2.7L
 
Car: 1998, RS, Rally Blue 2.0 EJ20K
Fav Mod: JDM EJ20k swap
Join Date: Aug 2012
Location: Madison,WI
Trader Rating: (2)
Posts: 343
Default

I had to cap that lower nipple as it was hitting the frame. Now to just mount it and fill her up. I will actually get to hear my car for more than 10secs!
alter_ is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2014, 03:58 PM   #64
alter_
2.7L
 
Car: 1998, RS, Rally Blue 2.0 EJ20K
Fav Mod: JDM EJ20k swap
Join Date: Aug 2012
Location: Madison,WI
Trader Rating: (2)
Posts: 343
Default

Well got my radiator in and all the lines ran. Filled the radiator full then filled the resevoir till it was full. Filled the overflow tank halfway. I ran the car till warm and the temp kept rising towards the dreaded H. Bad thermostat? Air bubble in the system? I'm not sure right now. THe fluids don't seem to be moving.
alter_ is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2014, 09:28 AM   #65
alter_
2.7L
 
Car: 1998, RS, Rally Blue 2.0 EJ20K
Fav Mod: JDM EJ20k swap
Join Date: Aug 2012
Location: Madison,WI
Trader Rating: (2)
Posts: 343
Default

so checking on my gauges .. I went outside and it is -8 out and the temp gauge is showing it at the halfway point.


Any ideas?
alter_ is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2014, 10:31 AM   #66
alter_
2.7L
 
Car: 1998, RS, Rally Blue 2.0 EJ20K
Fav Mod: JDM EJ20k swap
Join Date: Aug 2012
Location: Madison,WI
Trader Rating: (2)
Posts: 343
Default

Sorry for the random posting but i'm troubleshooting out there in the cold.
My gauge cluster is acting weird. I can tap it and it will bounce around .. I think the cluster is bad. No check engine lights after 30+ minutes of idle and the engine sounds fine. Now onto the throttle cable issue as seen here









I'm thinking some 2 inch aluminium barstock cut 6 inches long and 2 inch bends on each side.

┌┘ will look something like that
alter_ is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2014, 01:08 PM   #67
alter_
2.7L
 
Car: 1998, RS, Rally Blue 2.0 EJ20K
Fav Mod: JDM EJ20k swap
Join Date: Aug 2012
Location: Madison,WI
Trader Rating: (2)
Posts: 343
Default

Not as nice as I wanted it to turn out but lets see if it works.

alter_ is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2014, 02:27 PM   #68
alter_
2.7L
 
Car: 1998, RS, Rally Blue 2.0 EJ20K
Fav Mod: JDM EJ20k swap
Join Date: Aug 2012
Location: Madison,WI
Trader Rating: (2)
Posts: 343
Default

Think this should solve it!





alter_ is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2014, 02:56 PM   #69
alter_
2.7L
 
Car: 1998, RS, Rally Blue 2.0 EJ20K
Fav Mod: JDM EJ20k swap
Join Date: Aug 2012
Location: Madison,WI
Trader Rating: (2)
Posts: 343
Default

Bunch of pictures today
Forgot to update on my cooling setup







alter_ is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2014, 07:30 PM   #70
GeronimoRS
3.3L
 
Fav Mod: muffler delete
Join Date: Mar 2011
Location: Utah
Trader Rating: (7)
Posts: 927
Default

Did you get your system fully burped? I always pour coolant into the motor via the upper radiator hose (it takes about a gallon). Then fill the radiator and reservoir. Then run it with the cap off of the reservoir. Squeeze the upper rad hose to get air bubbles out and add coolant til full.
__________________
tnrknght "air goes in... witchcraft happens... horsepower comes out"
GeronimoRS is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright © 2019 VerticalScope Inc.
Designed & Powered by Domain Architect